Založ si blog

SNS: Na večné veky s Andrejom Dankom?

V posledných dňoch sa jednou z tém v našich médiách stal osud SNS, o ktorom má rozhodnúť Snem v septembri. Vody rozčeril aj samotný Andrej Danko, ktorý zrazu opäť ožil na fejsbúku a nie len to – prišiel s „geniálnym“ plánom na zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Fakt skvelý nápad v čase keď SNS ani len neatakuje percento podpory na úrovni štatistickej chyby.

Je teda na mieste otázka, v akom vesmíre je možné, aby Andrej Danko ostal predsedom SNS? Obočie národne orientovaných voličov dvíhajú nie len tragické preferencie, aké si táto strana nepamätá, ale aj to že Danko je okrem predsedu národnej strany aj terčom celonárodného posmechu a hlavnou príčinou týchto tragicky vyzerajúcich preferencií. Rázus, áno, tá národná ikona, ktorá SNS vštepila zásadný charakter, by zaplakal, kto dnes kriví ideu strany, čo desaťročia stráži slovenskú národnú myšlienku. A v tom istom čase ľudový zabávač Andrej, ale najmä podľa vnútrostraníckych zdrojov aj verejná sľubotechna, opäť obieha regióny a zrejme ponúka kráľovstvo nebeské. Hneď teraz a hneď priamo tu – na zemi. Avšak netreba zabúdať, že vlastným ľuďom zo SNS v slovenských regiónoch po zvolení do funkcie predsedu parlamentu neprišiel na meno 4 roky. Proste sa im otočil chrbtom a užíval si funkciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Samozrejme tak ako je to pre neho príznačné – on a len on.

Prečo by tento kolosálny podraz na vlastných spolu straníkoch nezopakoval aj po kortešačke, ktorou teraz obšťastňuje krajské štruktúry a neohrabane aj, už spomínané fejsbukové profily? Na ľuďoch z regionálnych štruktúr počas svojho predsedovania v strane a v slovenskom parlamente nechal všetku ťarchu všetkých volieb, ktoré po jeho zvolení za druhého najvyššieho ústavného činiteľa  prišli. Nezaujímal sa o voľby a ani o štruktúry. Naopak, užíval si moc, ktorú mu poskytla funkcia predsedu NRSR, opovrhoval návštevami regiónov a viac sa venoval tomu, ako naplniť svoju túžbu stretnúť sa s Vladimírom Putinom. To, že ho potom na hanbu celého Slovenska spískal už legendárnym predklonom, len definuje jeho politickú neohrabanosť. V tom čase bolo len toto jeho politickou agendou…

Zamýšľajúc sa nad týmto vývojom v strane, posplietajúc informácie, ktoré postupne presakujú na verejnosť, tlačí sa na um scenár, ako aktuálny predseda dúfajúc, že aj budúci, rozdá kde-komu obáločky, nasľubuje svojím posledným verným aj nemožné a tí si ho takto zmanipulovaní zvolia za predsedu  – asi až na veky vekov. Nechcem byť radcom, alebo skôr jasnovidcom, ale dostatočne pozorne vnímajúc politické počiny Andreja Danka prezrádzajú, že toto o čom píšem bude to posledné, čo v politike uvidia. Jednoducho preto, že SNS je s pánom „tom – tom“ Andrejom Dankom na čele, odsúdená na neodvrátiteľný zánik.

Ak sa šumy o obáločkách v národniarskom priestore zakladajú na pravde, tak zaujímavým je potom v tomto kontexte ďalší fakt, ktorý preniká na verejnosť – netransparentné financovanie nákladov SNS. Dávalo by to  istú logiku a istým spôsobom by to do seba zapadalo. Píšem o pôvode týchto, vraj teraz v ovzduší SNS, „šuštiacich“ peňazí. Ak je pravda, že súčasný predseda korumpuje svoje štruktúry a kupuje si hlasy delegátov Snemu, tak takéto peniaze musia jednoznačne pochádzať zo zdrojov mimo systému – sú teda čierne. Každý takto „motivovaný“ straník by mal teraz spozornieť. Prečo?

S najväčšou pravdepodobnosťou ide asi „len“ o konštrukciu, ale uvedené informácie sú fakty a ja som ich „len pospájal“. A možno nie som sám, kto podobne vníma to, čo strana (ešte stále vedená Andrejom Dankom) predvádza pred verejnosťou a deň po dni stráca aj tie posledné zvyšky podpory, ktoré jej zostali. Je však potrebné netváriť sa, že sa nič nedeje. Ak štruktúry vygenerovali takéto informácie a aj keď si niekto myslel, že zostanú „pro domo“ v útrobách ulity SNS, začínajú sa stávať témou verejnou. No a potom už treba len pripomenúť, že branie úplatku, hoc i malého, je nebezpečný precedens. Preto vziať úplatok čo i len s úmyslom trošku pomôcť sebe či rodine, môže mať presne opačný efekt. Ten „niekto“ si môže narobiť nepríjemností viac ako dosť.

Vallo pridáva k Vadalovcom ďalšieho mafiánskeho manažéra do Dopravného podniku

25.09.2019

Primátor Vallo nechal Dopravný podnik Vadalovcom, napriek sľubu že skončia. A aby toho nebolo málo, slušne sa rozhodol k nim pridať ďalšieho manažéra napojeného na mafiánske prostredie. Keď som v júni pred letom zverejnil informácie v blogu (https://jaroadam.blog.pravda.sk/2019/06/26/vallo-dal-dopravny-podnik-vadalovcom-zmenila-sa-slusnost-na-spolupracu-s-mafiou/) [...]

Dvojitý meter – znak nového druhu demokracie?

10.09.2019

Vládne koaličné strany v skutku nie sú nič moc. Fico je za zenitom svojej najlepšej politickej formy, Danko nemá na politiku talent a dusí SNS v možnom raste preferencií a Bugár o charaktere môže naozaj hovoriť len na bilbordoch. Pozrime sa však do radov opozície a zistíme, že tam to nie je o nič lepšie, ba dokonca je to ešte väčšia tragédia. Politici bez obsahu, strany [...]

Je Andrej Danko ďalšia volavka platená Putinom?

28.08.2019

Začnem nezvyčajným porovnaním – čo môže mať spoločné Andrej Danko a volavka Mariána Kočnera Alena Zsuzsová? Na prvý pohľad nič, ale ak si zoberiete pár faktov, zistíte, že obaja vlastne robia, resp. v prípade pani Aleny robili to isté. Kým mediálna Alenka pre Kočnera robila volavku na politikov a vyťahovala z nich informácie (a pre Mariána by aj do ohňa [...]

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 52519x
Priemerná čítanosť článkov: 8753x

Autor blogu

Kategórie