Založ si blog

Je Andrej Danko ďalšia volavka platená Putinom?

Začnem nezvyčajným porovnaním – čo môže mať spoločné Andrej Danko a volavka Mariána Kočnera Alena Zsuzsová? Na prvý pohľad nič, ale ak si zoberiete pár faktov, zistíte, že obaja vlastne robia, resp. v prípade pani Aleny robili to isté. Kým mediálna Alenka pre Kočnera robila volavku na politikov a vyťahovala z nich informácie (a pre Mariána by aj do ohňa skočila), tak náš Andrej Danko s veľkou pravdepodobnosťou takúto robotu robí pre kamaráta Vjačeslava (Vjačeslav Volodin) – takto familiárne oslovuje ministra ruskej vlády sám predseda nášho parlamentu Andrej Danko. Zároveň (či vedome, lebo nevedome) robí rovnakú robotu aj pre svoju modlu a nehynúci vzor prezidenta Putina. Koniec – koncov, nebol by prvý a ani posledný, ktorý by sa ocitol pod vplyvom ruských oligarchov. Pospomínajme si na rakúsku vládnu krízu. Tá prišla ako blesk z jasného neba a vznikla kvôli afére už bývalého lídra proti imigračnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinza-Christiana Stracheho. Ten, ako sa ukázalo vo videu, škandalózne súhlasil s korupciou od ruskej strany. Ako odmena za to, mali byť ruské peniaze na jeho politickú kariéru. Rakúskemu kancelárovi Kurzovi nezostávalo nič iné, len ukončiť koaličnú spoluprácu, čím vláda padla.

 

Kým v Rakúsku za takéto správanie zachytené na videu padla vláda, Taliani naopak takémuto škandálu „odolali“ a zdá sa, že podobná snaha zdiskreditovať Salviniho, teda jeho ľudí, nevyšla. Vláda síce tiež padla, ale je viac ako pravdepodobné, že Salvini sa bude tešiť a užije si slávu zo svojej popularity v tejto južanskej krajine. A to aj napriek tomu, že koncom minulého roka sedeli traja Rusi v Moskve v známom hoteli s troma Talianmi, vrátane Salviniho poradcu a blízkeho spolupracovníka Gianlucu Savoiniho. Na dnes už verejnom videu (opäť) riešia ruské peniaze, ruský vplyv. „Chceme zmeniť Európu. Nová Európa musí mať blízko k Rusku,“ hovoria vo videu a tam už prezrádzajú aj viac. Peniaze majú získať z ruskej ropy. Má ísť o desiatky miliónov, ktoré by Salviniho stranu podporili práve z ruskej ropy. Salvini sa, rovnako ako náš Andrej Danko, netají svojim obdivom k Putinovi, ktorého má (majú obaja) priam za vzor. Salvini zároveň verejne nosí tričko s Putinovou podobizňou. Skrátka bezbreho ho uznáva. A takto nejako to (možno) funguje aj u nás, len o tom ešte nevieme… Zamýšľam sa nad faktami, ktoré ponúkam aj Vám a ktoré do seba neuveriteľne zapadajú.

 

Ale poďme pekne od začiatku.

 

Nebudem písať o častých návštevách predsedu parlamentu Andreja Danka na ruskej pôde. To, že si z parlamentu urobil cestovku, už všetci vieme a aj to, že do Ruska za jeden rok šiel viac krát. Pristavím sa ale pri jeho nateraz ostatnej návšteve Ruska, Tá nasledovala po jeho hlbokom predklone pred prezidentom Putinom a honosne ju nazval obchodná cesta.

 

Mám za to, že Andrej Danko sa minul ‚povolaniu‘. Ako právnik si to nasmeroval na post predsedu NRSR, ktorá ma na starosti legislatívu. Ale jeho politická prax nám ukazuje, že ho viac zaujíma zahraničná politika. A hlavne tá smerom na východ.

 

Ponúkam pekne zhromaždené web linky na články o Andrejovi Dankovi z priestoru Ruskej federácie, presnejšie informácie o jeho ceste do Tatarstanu.

 

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/6626018

 

https://www.tatar-inform.ru/news/2019/07/03/655736/

 

http://tatarstan24.tv/news/novosti-tatarstana/prezident-tatarstana-vstretilsya-s-rukovoditelem-parlamenta-slovakii-andreem-danko

 

https://kazanfirst.ru/articles/494530

 

http://v-chelny.ru/news/finance/tatneft-i-slovnaft-budut-razvivat-sotrudnichestvo-v-oficialnom-rusle/

 

http://tatcenter.ru/news/soglashenie-o-sotrudnichestve-podpisano-mezhdu-pao-tatneft-i-kompaniej-slovnaft/

 

https://realnoevremya.ru/news/144272-delegaciyu-iz-slovakii-v-tatarstane-zainteresovali-kamazy-vertolety-i-korabli-video

 

Čo je na tom zaujímavé? Ja si myslím, že hneď niekoľko faktov:

 

  1. Andrej Danko sa veľmi snažil a ako len mohol, toľko krát nasľuboval že zriadi konzulát Slovenskej republiky v Tatarstane. To, že je to výhradná kompetencia nášho Ministerstva zahraničných vecí netreba písať. On si však uzurpoval prezentáciu takéhoto prísľubu pre seba.

 

https://realnoevremya.ru/news/144218-slovakiya-zainteresovalas-otkrytiem-genkonsulstva-v-kazani в этой статье Данко пообещал по возвращении в Словакию решить вопрос открытия Генконсульства Словакии в Казани

 

Minister Lajčák už asi zlomil nad ním palicu a ani sa mu nechce vysvetľovať tieto ‚psie kusy‘ predsedu NRSR. Ale to, že prisvojovaním jeho kompetencií na seba ho pravidelne irituje je jasné. Aj malé dieťa vie, že mu neprináležia a aj JUDr. Danko to musí vedieť. Vieme všetci, že takéto sľuby nemajú reálny základ, rovnako ako ho nemá ani sladký sen o ropovode z tejto islamskej krajiny – z Tatarstanu smerom do Bratislavy. Nikdy nič také k nám nepovedie a ani sa stavať nebude.

 

  1. Nakoľko sa mi (náhodou) naskytla možnosť prehodiť pár slov s priamymi účastníkmi slávneho zájazdu predsedu parlamentu A. Danka do Ruskej federácie, hrdo opisovaného ako obchodná cesta, viem trošku viac, ako bolo verejne prezentované. A viete o čo ide?..že to celé bol jeden veľký medzinárodný trapas, že sa museli špeciálne kvôli tejto maškaráde s Dankom umelo zdržovať už dávnejšie dohodnuté kontrakty. A to iba preto, aby sa mohli akože slávnostne podpísať za účasti predsedu NRSR a práve ako výsledok jeho cesty. Taká klasická Potemkinovská dedina.

 

Nad čím ale naozaj (hlasno) hútam je v Kazani podpísaná zmluva medzi spoločnosťami Slovnaft a Tatňeft. Myslím, že tu budú skryté nejaké čierne a nekalé úmysly (nápadne pripomínajúce Salviniho). Myslím si to preto, lebo Slovensko tradične spolupracuje s LukOilom. LukOil dodáva ropu do Slovnaftu už roky. To vie každý. Takisto na Slovensku vlastní aj sieť čerpacích staníc, čo dáva podnikateľský zmysel.

 

Minister priemyslu Ruska Manturov a kamarát Andreja Danka nemá žiadne väzby na LukOil, ale na druhej strane má výborné kamarátske vzťahy s „hlavným tatarstancom“ a to s prezidentom Tatarstanu Rustamom Minnichanovom (Минниханов). Tak ako sa už toho veľa popísalo o škandáloch ministra Manturova (a spomenul som ich aj ja v inom blogu https://jaroadam.blog.pravda.sk/2019/07/08/pochybny-prorusky-poradca-v-pozadi-andreja-danka-kto-je-to/ ), tak ani R. Minnichanov nemá vonkoncom žiadnu dobrú povesť. Opäť asi platí životná pravda: vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá… Všetky tieto skutočnosti nahrávajú, podľa mňa, logike, že sa chystajú v tandeme Manturov/Danko nejakým spôsobom nabúrať tradičnú spoluprácu LukOilu a Slovnaftu a my sa len môžeme domnievať aké sú asi príčiny (ja by som vsadil na biznis).

 

Ako sa hovorí, že za všetkým hľadaj ženu, tak v prípade tejto dvojice platí, že za všetkým hľadaj peniaze. Najpravdepodobnejšie asi bude to, čo sa už „verejne“ šušká, že sa začína tvoriť nejaká vopred dohodnutá schéma na pranie peňazí, respektíve odkláňanie časti budúcich ziskov z mega výnosného ropného biznisu. Tak ako to už poznáme z iných, s Ruskom uzatvorených a roky fungujúcich medzinárodných kontraktov, na ktorých už závratným spôsobom zbohatlo pár Slovákov. A komu z tohto celého  potečú peniaze? No komu asi?

 

Smutné je ale na tom to, že sa to všetko (či už vedomky alebo nevedomky) čo je tu napísané pripravuje pod záštitou nášho druhého najvyššieho ústavného činiteľa. Ten nie len zjavne prekračuje svoje kompetencie na všetkých úrovniach, pretože si nevidí ďalej od nosa, ale v snahe stať sa najkamošom zo všetkých Slovákov v Rusku nevidí, ako ho Manturov a spol. cielene manipulujú. A on sa veľmi rád vo svojej podstate nechá. Vhodné by však bolo, ak by si náš parlamentný predseda vždy najprv premyslel a následne domyslel svoje kroky čo najviac dopredu. Takéto jeho aktívne konanie môže podnietiť vnútro-ruský spor, súboj „vojnu“ dvoch veľkých ruských dodávateľov ropy. A kto bude na konci dňa tým poškodeným? No zase len Slovensko v podobe Slovnaftu a sprostredkovane my všetci daňoví poplatníci, voliči a občania Slovenska.

 

Mediálny pohon na Dankovho priateľa ministra Manturova, v tom zmysle, že tento dnes už nepopulárny minister má korupčné škandály, že rozhadzuje štátne peniaze na svojich služobných cestách, sa začal v období okolo  26.6.2019. Toto sa až nápadne zhoduje s dátumom Dankovej cesty na pripravovanú podpisovú akciu zmlúv s Tatneftom. Všetci v Rusku vopred vedeli kto sa plánuje tejto „parády“ v Tatarstane zúčastniť. Pravdepodobne sa vojna o ropu a o to, kto ju bude dodávať do Slovnaftu už začala. A aj za účasti Andreja Danka!

 

  1. Andrej Danko (1:36 – môj priateľ Manturov) sa opäť hrdo (ako je to jemu vlastné) hlási k ministrovi Manturovovi:

 

http://tv.teraz.sk/politika-tu-a-teraz/x7chxam027_20190704_polit_tat_danko/16789/

 

a tiež tu referuje ako ho v Tatarstane zaujala produkcia lietadiel a lodí:

 

https://kazanfirst.ru/articles/494530.

 

Pod týmto linkom sa nachádza široká škála zaujímavých komentárov, kde si každý súdny Slovák definitívne urobí obraz o tom čo si o nás a o Slovensku islamskí obyvatelia Tatarstanu vôbec myslia a ako nás zosmiešňujú. Ďakujeme predsedovi nášho parlamentu za vytváranie „pozitívneho“ obrazu o nás Slovákoch…

 

  1. Na záver môjho porovnávania diania v Rakúsku a Taliansku s tým, čo predvádza Andrej Danko ponúkam trošku ‚veselia‘. V nižšie uvedených linkoch na web stránky sa píše o tom ako Andrej Danko odmieta sankcie proti Rusku. On to síce nevie, ale z neho si proste v Rusku urobili hlásnu trúbu smerom „na západ“, aby sa mohli aj ruskí ministri a konkrétne aj Manturov (jeho falošný priateľ) obhajovať pred svojimi obyvateľmi, že sankcie pomohli ruskému priemyslu a na druhej strane aj to, že sú v EU aj politici, ktorí tie sankcie chcú zrušiť.

 

http://duma.gov.ru/news/45593/

 

https://dumatv.ru/news/degtyarev-nazval-spravedlivim-priziv-danko-ob-otmene-sanktsii-protiv-rossii

 

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201975638-NakVj.html

 

https://www.vesti.ru/doc.html?id=3164969

 

https://iz.ru/895424/dmitrii-laru/rezoliutciia-druzhby-v-slovakii-podgotovili-dokument-ob-otmene-sanktcii

 

https://www.pnp.ru/politics/spiker-parlamenta-slovakii-nadeetsya-na-skoreyshuyu-otmenu-antirossiyskikh-sankciy.html

 

Avšak.. Veru avšak. Totiž, ak platí argument ruskej propagandy, že sankcie Rusku pomáhajú, náš Andrej Danko vyjde z tohto svojho horlivého boja ako blbec ktorý chce vlastne rušením sankcií Rusku uškodiť 😊. Toto sú absurdnosti ruského rozmýšľania a nazerania na svet. Presne pre toto im celý svet nerozumie a nedokáže pochopiť „širokú ruskú dušu“.

 

Záverom priznávam, že nemám žiadny priamy dôkaz ako je video, alebo fotka. Mám „len“ tieto popísané fakty o konaní a činoch Andreja Danka nasvedčujú tomu, že predseda SNS a rovnako aj druhý najvyšší ústavný činiteľ Slovenskej republiky až neprimerane často navštevuje štátnu dumu Ruskej federácie. ..a asi zadarmo to nie je. Alebo sa mýlim?

 

SNS: Na večné veky s Andrejom Dankom?

10.08.2020

V posledných dňoch sa jednou z tém v našich médiách stal osud SNS, o ktorom má rozhodnúť Snem v septembri. Vody rozčeril aj samotný Andrej Danko, ktorý zrazu opäť ožil na fejsbúku a nie len to – prišiel s „geniálnym“ plánom na zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Fakt skvelý nápad v čase keď SNS ani len neatakuje percento podpory na [...]

Vallo pridáva k Vadalovcom ďalšieho mafiánskeho manažéra do Dopravného podniku

25.09.2019

Primátor Vallo nechal Dopravný podnik Vadalovcom, napriek sľubu že skončia. A aby toho nebolo málo, slušne sa rozhodol k nim pridať ďalšieho manažéra napojeného na mafiánske prostredie. Keď som v júni pred letom zverejnil informácie v blogu (https://jaroadam.blog.pravda.sk/2019/06/26/vallo-dal-dopravny-podnik-vadalovcom-zmenila-sa-slusnost-na-spolupracu-s-mafiou/) [...]

Dvojitý meter – znak nového druhu demokracie?

10.09.2019

Vládne koaličné strany v skutku nie sú nič moc. Fico je za zenitom svojej najlepšej politickej formy, Danko nemá na politiku talent a dusí SNS v možnom raste preferencií a Bugár o charaktere môže naozaj hovoriť len na bilbordoch. Pozrime sa však do radov opozície a zistíme, že tam to nie je o nič lepšie, ba dokonca je to ešte väčšia tragédia. Politici bez obsahu, strany [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 52525x
Priemerná čítanosť článkov: 8754x

Autor blogu

Kategórie