Založ si blog

Vallo pridáva k Vadalovcom ďalšieho mafiánskeho manažéra do Dopravného podniku

Primátor Vallo nechal Dopravný podnik Vadalovcom, napriek sľubu že skončia. A aby toho nebolo málo, slušne sa rozhodol k nim pridať ďalšieho manažéra napojeného na mafiánske prostredie.

 

Keď som v júni pred letom zverejnil informácie v blogu (https://jaroadam.blog.pravda.sk/2019/06/26/vallo-dal-dopravny-podnik-vadalovcom-zmenila-sa-slusnost-na-spolupracu-s-mafiou/) o spôsobe, ako si komisia primátora Valla vyberala generálneho riaditeľa do Dopravného podniku Bratislava, netušil som, čo všetko ešte v tomto meste, ktoré malo začať byť najtransparentnejším a najprogresívnejším miestom na život, zažijeme na sklonku leta k tejto téme. Generálnym riaditeľom sa vtedy, pre odbornú verejnosť dosť nepochopiteľne, stal Martin Rybanský. Človek, ktorý nijakým spôsobom nereprezentoval predchádzajúce slová primátora o tom, že do riaditeľského kresla posadí človeka, ktorý nie je spriaznený s podivuhodnými aktivitami v Dopravnom podniku. A to len na okraj spomeniem, čo som už spomínal v zmienenom blogu z pred leta: Martin Rybanský sa do finále ani nemal dostať, nakoľko nespĺňal kritériá. Ale primátor Vallo si to vysvetlil po svojom. Rovnako, ako veľmi svojsky, ale ani náhodou nie slušne, si vysvetlil aj fakt, na ktorý som upozornil – a to, že dotyčný pán úzko spolupracoval s pani Janošťákovou. Tá nie je nikým iným ako dvornou ekonómkou pána Antonina Vadalu. Že sa Vám v hlave rozbehlo pátranie po spomienke, kde ste to meno už počuli? Ide o toho Vadalu, kvôli ktorému (ale aj pre iné…) sa musel z Úradu vlády porúčať premiér Róbert Fico. Je zaujímavé a pre mňa doslova zarážajúce, že tento zásadný morálny biľag, dnes už generálneho riaditeľa Dopravného podniku, poslancom mestského zastupiteľstva nevadil. Proste valec (nie zo Zlatej Idky) z Primaciálneho paláca prevalcoval vedomie aj svedomie poslancov a tí tohto človeka schválili do funkcie. Veď tak si to predsa prial pán hlavného mesta. A paradoxom celej tejto frašky najtransparentnejšieho výberového konania je, že najviac hlasov získal najslabší kandidát od Teamu Vallo. Asi preto, že pán primátor na zastupiteľstve osobne obhajoval nomináciu tohto pána Rybanského. Vehementnosť, s akou to robil, bola do očí bijúca a tí, ktorí to videli, sa nestačili čudovať. Vrátane mňa. Veď nakoniec v záznamoch zo zasadnutí mestského zastupiteľstva sa to dá pozrieť. Dojemnosť obhajoby svojho nominanta bola taká silná, že rozcitlivený primátor mal dokonca miestami potrebu za Rybanského odpovedať. To všetko ma len opakovane utvrdilo v domnienke, ktorá je dnes už presvedčením, že tie výberové konania sa pre primátora Valla stali iba politickým klišé, ale v podstate sú obyčajným cirkusom či divadlom pre voličov. Prečo? Pretože komisia tak či tak dostane pred svojím rozhodovaním „noty“ od Valla čo a ako má dopadnúť, koho majú vybrať. A v tomto pocite nie som ojedinelý. Tento názor dnes už bežne koluje Bratislavou a taktiež aj medzi mestskými poslancami. Dokonca aj takými, ktorí síce so škrípajúcimi zubami, ale predsa len, sa ešte dajú ovplyvniť primátorom.

 

Po mojom zverejnení zistenia, že „slušný“ primátor Vallo venoval ekonomickú manažérsku funkciu v Dopravnom podniku pani Janošťákovej napojenej doslova pupočnou šnúrou na Antonina Vadalu, sa vedenie mesta naoko prebralo. Marketingovým oznamom sa pokúsilo oklamať verejnosť, že to bolo bez ich vedomia, že to nebol úmysel dávať ľuďom s takýmito väzbami a vzťahmi spravovať verejné (mestské) peniaze a že primátor rozhodol, že pani Janošťáková na manažérskej pozícií v Dopravnom podniku končí a bla bla bla. Medzi nami a hlavne medzi slušnými ľuďmi, ktorých Vallo vraj reprezentuje a ku ktorých ideám sa hlási (dokonca hrdo), by pani Janošťáková – Vadalová mala skončiť na akejkoľvek pozícií, ktorá predpokladá výplatu z mestských, čiže našich peňazí. A mala by skončiť v sekunde. Nie po nejakom blogu…

 

Ale ako to už chodí, tak ani Progresívne Slovensko a ani Spolu, teda ani Truban a ani Beblavý, nedokázali prekročiť vlastný tieň. A nedokázal to ani Vallo. Reči o nových politikoch, o slušnosti a podobne, sú len lacným trikom na oblbnutie masy voličov, pretože aj v tomto prípade sa potvrdilo známe: reči sa hovoria ale chlieb sa je. Skrátka a dobre, magistrát hlavného mesta si z nás obyvateľov Bratislavy zase urobil žarty. A nemiestne. Prešlo leto, nový Vallov generálny riaditeľ začal manažovať Dopravný podnik, do čoho logicky spadajú aj personálne rozhodnutia. A čo myslíte milí čitatelia – voliči, čo myslíte že sa stalo s mafiánskou ekonómkou? Nuž pán primátor Vallo, buďte hrdina a zavolajte si na oddelenie HR tohto podniku a zistíte, že tam naďalej pracuje (!) a.. čuduj sa svete dokonca ako VEDÚCA ÚČTOVNÍCTVA, FINANCIÍ A CONTROLLINGU. Bravó pán primátor Vallo, bravó za podvodnícke vyhlásenia v priamom prenose. Vážne máte pocit, že za takéto správanie a politiku, ktorú razíte, chodili Bratislavčania na námestia? Ukazujete pravú tvár slušnosti, ktorá je Vám a ľuďom z politického pozadia, ktoré Vás tlačí, blízka a vlastná. A ešte sa aj ako malý chlapec vyhovárate a zavádzate okolie, že Vy s tým vlastne nič nemáte. Máte a ste spoluzodpovedný. Nie len preto, že sa to deje vo Vašom mestskom podniku, nie len preto, že sa to deje pod palcom Vami dosadeného generálneho riaditeľa, ale hlavne preto, že to celé kryjete.

 

Sme teda v časopriestore, kedy duo Rybanský a Janošťákova už stráži financie Dopravného podniku. Sme však ale zároveň v časopriestore, kedy by k nim mal do partie pribudnúť tretí – a to ekonomický riaditeľ. Komisia (nezávislá) od primátora nám ho už však stihla vybrať a tak si ho trochu predstavme. Materiál o jeho návrhu na vymenovanie je tu:

https://zastupitelstvo.bratislava.sk/mestske-zastupitelstvo-hlavneho-mesta-sr-bratislavy-zasadnutie-26092019/bod-7/

 

Komisia sa uzniesla na tom, že z ponuky uchádzačov je najlepším kandidátom istý pán Bošňák. Chápem, nie každý vie o kom je reč, tak spomeniem, že práve v týchto časoch dozerá na financie v BSK. Skôr ako sa tam ale dostal, už v čase jeho nominácie na župu (čo bolo začiatkom roka 2018), mnohí nahlas hovorili, že je prepojený, teda že pracoval pre ľudí z kriminálneho prostredia. Dnes s odstupom času už o tomto prepojení a ľuďoch vieme o dosť viac, ale komisia sa tvárila (presne ako v prípade Rybanského) podľa vzoru amerického filmu: Nevidím zlo, nepočujem zlo.

 

Aby sme ale nezostali iba v rovine tvrdení a nepodložili sme ich, tak nech sa páči, zopár faktov zo životopisu pána Bošňáka, ktorý učaril komisii. Tento ekonóm pracoval a riadil financie pre spoločnosť BODY ENERGY CLUB, ktorá sa v Bratislave stala neslávne známou najmä tým, že svojich zákazníkov športového klubu Relax v Bratislave klamala a podvádzala. Ako? Tým, ktorí boli členmi tohto „fitka“ sľubovala nesplniteľné a to, že klub nemá žiadne problémy a svižne kráča v ústrety svetlej budúcnosti. No a tých nových oklamala rovnakým príbehom, akurát s tým, že si drzo a chrapúnsky nechala od nich zaplatiť ročný členský príspevok napriek tomu, že už mala na stole výpoveď z priestorov. Inak povedané – v decembri zinkasovali od žiadateľov o ročné členstvo stovky eur a to aj napriek tomu že vedeli, že o pár týždňov skončí celý projekt a fitko bude zavreté. Normálne v chlapskej, ako aj právnej, reči sa tomu povie podvod. Tu je link k téme:

https://ediyno.blog.pravda.sk/2016/11/27/co-sa-deje-vo-fitness-body-energy-club-v-bratislave/

 

Toto je vcelku nedávny výsledok riadenia v štýle pána Bošňáka. Čo je na tomto pánovi ešte zaujímavejšie je to, pre koho to vlastne v tej firme  pracoval. Nie je to nikto iný, ako pán Michal Kováč, známy kráľ odpadu v Bratislave a okolí. Poniektorí ho poznajú sprostredkovane a to tak, že niekde na cestách sa stretli s veľmi výstredným Mercedesom G netradičnej žlto zelenej neónovej farby…. Ako to jeho odpadové kraľovanie a biznis fungujú? No asi tak, že pán Kováč už sedel vo vyšetrovacej väzbe za ekologickú kriminalitu a podplácanie. Tu sú verejné zdroje:

https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/skandalozny-biznis-odpadom-dalsie-kompromitujuce-fotografie

 

Žeby aj tá záľuba v spoločnom močení z lode spôsobila, že sa pán Kováč dostal k predraženým zákazkám od mestskej firmy OLO? Kam to až pán Kováč posúval v svojom biznise a ako sa začal skrývať (nové názvy firiem) dopĺňajú nasledovné informácie:

https://hlavne.sk/domace/bude-obvineny-odpadkovy-kral-pokracovat-v-milionovom-biznise-s-mestskou-firmou-olo/

 

Ale vráťme sa k pánovi Bošňákovi. Je zrejmé, že ani jeho nedávna práca pre takéhoto človeka, sa nestala „knokautujúcim“ kritériom pre ľudí, ktorí oficiálne lustrujú kandidátov na člena predstavenstva Dopravného podniku. Opäť im to nevadí? Aká je to vlastne skupina ľudí? Až mám strach to ďalej rozvíjať, keď si predstavujem, ako ich všetkých osobne Vallo obhájil a vyzdvihol ich profesionálne kvality. Nechcem byť hysterický, ale zdá sa, že niekto by mal byť asi vrahom, aby dostal „stopku“ od slušnej komisie primátora Valla. Tunelári z OLO (tak sa hovorí tým, čo inkasujú príjmy z predražených zákaziek) a ich ekonóm sa majú dostať do vedenia Dopravného podniku? Toto už pán primátor chce z Vašej strany veľkú dávku arogancie k slušnosti a drzosti voči občanom mesta a nerešpektovanie vlastných sľubov z kampane. Ak ste na ne zabudli, pozrite si ich na Youtube. Tam trčia a sú Vašim zrkadlom (a okrem toho aj dôkazom), koľko nekresťansky veľa peňazí – od koho boli? – ste vrazili do kampane.

 

Matematika nepustí. Nerozlučná dvojica Rybanský – Janošťáková s pozadím Vadala, už bačuje a Vy k nim idete teraz pripojiť tretiu figúrku – ekonóma s pozadím napojeným na iného mafiána! Čím sme si my Bratislavčania zaslúžili, že takýto dôležitý mestský podnik postupne aj s Vašim priamym pričinením končí v rukách ľudí napojených (pracujúcich) na podsvetie? Toto všetko sa deje práve za mandátu primátora, ktorý tu s verejnosťou zahral a hrá cirkus zvaný VÝBEROVÉ KONANIA. Po tejto nominácií som definitívne presvedčený, že primátor Vallo dáva príkazy kto má vyhrať. Ak by komisia bola skutočne nezávislá, neexistuje, aby dokázala prekusnúť takéto informácie. Neovplyvnená komisia proste nemôže vybrať takéhoto človeka ako dôveryhodnú osobu a dať ju na stôl ako svoju nomináciu na post, ktorý priamo riadi verejné peniaze nás Bratislavčanov. Najsmutnejšie na tejto progresívnej novinke v politike Bratislavy je to, že tieto osobné nominácie od primátora, ktoré posiela členom komisie ako „pokyn“ (a tá ten cirkus a kolotoč verejných vypočutí povinne absolvuje), už nedokáže primátor ani len utajiť.

 

Čo tým chcem povedať? Tento odstavec je odkaz pre tých čo majú byť členmi komisie a teda účastníkmi konania na post technického riaditeľa (CTO) budúci pondelok (30.9.2019). Moje odporúčanie je nasledovné: nerobte zo seba, ale ani z nás, šašov alebo nebodaj hlupákov. Nájdite si na tento deň lepší a užitočnejší program. Prečo? Pretože ja Vám už dnes oznámim, koho si vybral pán primátor Matúš Vallo – pána s menom MICHAL HALOMI. Čo už… Nevadí, že sme pôvodne hľadali manažérov z externého prostredia a tento už v Dopravnom podniku robí (rovnaký scenár ako s generálnym riaditeľom Rybanským). Hlavné je, aby zapasoval do scenára primátora Valla a aby sa vtesnal do tejto skvelej polokriminálnej partie, ktorá sa v podniku postupne zišla.

 

Pán primátor, na toto Vaše nevkusne drzé cirkusové predstavenie pod názvom Výberové konania do Dopravného podniku, si ja nemienim kupovať lístok. A to ani keby ste mi k nemu dali ako bonus lístok cestovný…

 

SNS: Na večné veky s Andrejom Dankom?

10.08.2020

V posledných dňoch sa jednou z tém v našich médiách stal osud SNS, o ktorom má rozhodnúť Snem v septembri. Vody rozčeril aj samotný Andrej Danko, ktorý zrazu opäť ožil na fejsbúku a nie len to – prišiel s „geniálnym“ plánom na zber podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Fakt skvelý nápad v čase keď SNS ani len neatakuje percento podpory na [...]

Dvojitý meter – znak nového druhu demokracie?

10.09.2019

Vládne koaličné strany v skutku nie sú nič moc. Fico je za zenitom svojej najlepšej politickej formy, Danko nemá na politiku talent a dusí SNS v možnom raste preferencií a Bugár o charaktere môže naozaj hovoriť len na bilbordoch. Pozrime sa však do radov opozície a zistíme, že tam to nie je o nič lepšie, ba dokonca je to ešte väčšia tragédia. Politici bez obsahu, strany [...]

Je Andrej Danko ďalšia volavka platená Putinom?

28.08.2019

Začnem nezvyčajným porovnaním – čo môže mať spoločné Andrej Danko a volavka Mariána Kočnera Alena Zsuzsová? Na prvý pohľad nič, ale ak si zoberiete pár faktov, zistíte, že obaja vlastne robia, resp. v prípade pani Aleny robili to isté. Kým mediálna Alenka pre Kočnera robila volavku na politikov a vyťahovala z nich informácie (a pre Mariána by aj do ohňa [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 52545x
Priemerná čítanosť článkov: 8758x

Autor blogu

Kategórie